El  ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha valorat d’èxit la primera convocatòria del projecte Pressupost Participatiu que s’ha tancat amb un total de 2.319 vots emesos per 1.082 persones.

Torres ha fet públic aquesta tarda el resultat del procés de votació que ha donat com a guanyadora la proposta de construcció d’un pas elevat o soterrat per creuar la CG1 a la zona de l’Estadi Comunal d’Andorra amb un total de 432 vots. La segona proposta més votada ha estat la referent a la construcció d’un monument al Coll de Jou a Fontaneda amb 421 vots. La tercera proposta que ha obtingut més vots és la d’habilitació de semàfors per a invidents, cartell informatiu “Creua en verd” per als nens, i pintura antilliscant als passos de vianants amb 185 vots.

El ministre d’Ordenament Territorial ha agraït la ciutadania per la seva destacada participació, el que demostra l’interès compartit de treballar en benefici del país. Ha explicat que a partir d’ara, Ordenament Territorial farà el procés de selecció de l’enginyeria per a la realització del projecte més adient, ja sigui un pas elevat o soterrat per creuar la CG1 a la zona de l’Estadi Comunal d’Andorra, amb l’objectiu que a finals d’any el Govern liciti la construcció de l’obra.

De cara a l’edició 2018 del Pressupost Participatiu, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres ha avançat que la previsió és mantenir el mateix format del projecte amb una dotació econòmica mínima igual de 200.000 euros a la designada per a aquesta primera convocatòria.

La construcció d’un pas elevat o soterrat per creuar la CG1 a la zona de l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella ha estat una proposta presentada de manera separada per quatre persones del país. Entre el 16 de maig i el 9 de juny els ciutadans han pogut votar entre 28 propostes que van ser preseleccionades, per la comissió assignada, d’entre un total de 161 projectes presentats per 124 participants.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada