“Trobada i perduda”, de Sergi Valls, ha estat la fotografia mereixedora del primer premi del Concurs Fotogràfic de Natura, convocat pel Comú de la Massana dins el marc del Dia Mundial del Medi Ambient i també com un element dinamitzador del Centre d’Interpretació del Comapedrosa, que coordina la iniciativa. La imatge, molt impactat i d’una gran bellesa visual, mostra una serralada de pics del parc, com Sanfons, el Port Negre o l’Alt de la Capa. Al fons s’hi veu la vall de Setúria i les pistes de Pal. Entre tant immensitat, es distingeix la figura d’una corredora, que a primer cop d’ull pot passar desapercebuda. “Volia transmetre que quan ets  a dalt, t’adones que ets molt petit i que quan arribes a un pic, sempre n’hi ha un de més alt; sempre hi ha un repte per superar”, assegura Valls,  aficionat a la fotografia i a les curses de muntanya. Justament, la fotografia va ser presa durant l’Skyrace Comapedrosa. Tot i que ha corregut en edicions passades, aquest cop Valls no va participar com a corredor sinó que va pujar a animar els corredors i a fer fotografies.

Recordem que el tema del concurs era el Parc Natural del Comapedrosa, que es va escollir per les grans possibilitats que ofereix. Si la fotografia guanyadora s’ha centrat en l’orografia del paisatge, la segona ha tingut en compte un altre element natural Sota el títol “El poder de l’aigua”, el seu autor, Stefano Paletti, ha retratat el salt d’aigua del riu Pollós.

La tercera imatge conté un element d’alt valor patrimonial, ja que mostra una cabana de pastor, situada prop del refugi del Comapedrosa.  L’autor de la fotografia mereixedora del tercer premi ha estat Alander Giménez

El jurat –format pel conseller Sergi Gueimonde, els fotògrafs Eduard Comellas i Jaume Riba, la cap de Turisme, Comerç i Dinamització, Emma Jiménez i la responsable del CIC, Maeva Boubis- ha destacat l’alta qualitat de la vintena de fotografies presentades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada