Un home de 36 anys, d’origen senegalès i resident a Barcelona, està ingressat a l’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona en una habitació d’aïllament per a malalties infeccioses.
 
El pacient va acudir pels seus propis mitjans ahir dijous 21 d’agost al vespre a l’Hospital General de l’Hospitalet, arran de tenir febrícula, mal de coll, mal de cap, dolors musculars generalitzats i malestar general. Al cap d’unes hores, la matinada d’aquest divendres 22 d’agost, ha estat traslladat a l’Hospital Clínic.
 
Encara que el pacient no compleix estrictament els requisits clínics per ser considerat un cas d’investigació –en tot moment la febre ha estat inferior als 38,3ºC, valor de referència que indica el protocol–, el malalt sí que respon al criteri epidemiològic, ja que havia estat entre els dies 17 i 19 d’agost a Guinea Conakry, que és un dels quatre països africans on s’han declarat casos d’Ebola.
 
“La possibilitat de què ens trobem davant d’un cas d’Ebola és molt remota, però el risc zero no existeix”, ha anunciat aquesta tarda en roda de premsa el doctor Antoni Mateu, secretari de Salut Pública del Departament de Salut.
 
Extremant al màxim les mesures de precaució, avui mateix s’han enviat mostres de sang del pacient al Centro Nacional de Microbiología de Majadahonda, conjuntament amb el Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad.
 
El Departament de Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, espera conèixer els resultats de les analítiques en curs en 24/36 hores. Al mateix temps, el pacient segueix en observació, convenientment aïllat, i evoluciona favorablement de la seva simptomatologia.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada