El  Govern estrena, aquest dilluns, un nou web on es podran consultar tots els concursos públics de l’Administració. El secretari d’Estat d’Administració Pública, Antoni Rodríguez, ha presentat el web www.tramits.ad/Plecsdebases, que permetrà descarregar els plecs de bases de tots els concursos de manera gratuïta.

En el marc de la reforma de l’Administració i dels esforços engegats el 2015 per anar cap a una administració electrònica amb l’objectiu de millorar la relació entre l’Administració i l’administrat, i de modernitzar els tràmits, s’ha fet un pas més. El nou web de concursos públics permet que des d’aquest mateix dilluns es pugui accedir de forma on-line als plecs de bases de tots els concursos que estiguin oberts.

El nou portal, www.tramits.ad/plecsdebases, al que es pot accedir també a través d’un baner al web de www.tramits.ad i www.e-tramits.ad, permetrà que tots els empresaris interessats a participar en concursos públics puguin veure quins concursos hi ha oberts i consultar-ne les bases sense haver de desplaçar-se a l’edifici administratiu del Govern, i que ho puguin fer en línia en l’horari que els vagi millor.

El secretari d’Estat d’Administració Pública, Antoni Rodríguez, ha recordat que fins ara els plecs de bases tenien diferents tarifes, que podien oscil•lar dels 30 als 120 euros, aproximadament. Alhora que s’estrena el web, tots els plecs de bases podran descarregar-se de manera gratuïta, i per a aquells que prefereixin recollir-los al Servei de Tràmits, se’ls entregaran en una clau de memòria a un preu de 30 euros. A més, si es vol en format paper es cobrarà un preu unitari per cada fotocòpia.

El secretari d’Estat ha informat que actualment no es poden presentar les ofertes per participar en concursos públics a través del nou web, però es treballarà perquè es pugui fer en un futur. Igualment, es poden presentar presencialment però en format digital, en una clau de memòria o un dvd, gràcies a la signatura electrònica.

La posada en funcionament del nou web suposa també un benefici per a l’Administració, ja que anualment es publiquen al voltant de 120 concursos públics en els quals participen unes deu empreses de mitjana. Per tant, s’entreguen prop de 1.200 plecs de bases a l’any, que es podran reduir gràcies a les descarregues al nou web.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada