Un nen de 12 anys, a l’UCI després d’ofegar-se quan feia caiac a la Noguera Pallaresa

Un nen de 12 anys de nacionalitat francesa està ingressat, des d’aquest diumenge, a la Unitat de Cures Intensives (UCI) pediàtrica de la Vall d’Hebron després de ser rescatat del riu Noguera Pallaresa. El menor estava practicant piragüisme, en el tram Llavorsí-Sort, amb un grup de gent però sense el suport de cap monitor.

El nen, que va caure a l’aigua, va tenir una parada cardíaca per ofegament i, després de ser reanimat, va ser traslladat en helicòpter a Barcelona, on segueix ingressat amb estat crític. Quan els serveis d’emergències van arribar al lloc dels fets el jove ja es trobava fora de l’aigua inconscient però els sanitaris van poder reanimar-lo.

Des del sector dels esports d’aventura del Pallars Sobirà aquest matí s’ha lamentat l’accident i s’ha remarcat que el nen estava fent caiac pel seu compte i sense l’ajut d’un expert. En aquest sentit, el gremi recomana que els menors facin sempre activitats com el piragüisme amb l’ajut d’un monitor acreditat, atès que són esports que no estan exempts de risc.

Text: RàdioSeu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.