Un Mosso d’Esquadra fora de servei salva un dofí atrapat a Tarragona

Un agent fora de servei de la Unitat Aquàtica de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra va alliberar el 14 de gener un dofí que havia embarrancat  a la sorra de la platja de Riumar, a Deltebre. L’agent va rebre a les 7.45 hores del matí la trucada d’uns testimonis que li explicaven que l’animal estava atrapat a la platja i que es movia amb dificultats.
 
Immediatament, l’agent es va desplaçar fins al lloc amb un equip de neoprè propi i va comprovar que l’animal es trobava viu i en bones condicions, tot i que no era capaç de tornar a l’aigua pels seus propis mitjans. El dofí, que mesurava uns 2,5 metres de llargada i tenia un pes aproximat de 200 kilograms, es trobava en posició decúbit supí, amb l’aleta dorsal enganxada a la sorra.
 
L’agent va informar dels fets a la Unitat Aquàtica de guàrdia dels Mossos d’Esquadra, al 112, als Agents Rurals i al Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) al mateix temps que iniciava les maniobres per salvar l’animal. La posició en què es trobava el dofí dificultava molt la seva respiració i podia causar-li la mort per asfixia, de manera que va iniciar sol les maniobres de rescat per portar l’animal novament a l’aigua.
 
Després de dues hores de treballar amb l’animal, per girar-lo i calmar-lo en aigües poc profundes per evitar que tornès a embarrancar, l’agent va aconseguir conduir-lo finalment fins a aigües més profundes i guiar-lo a la zona exterior als bancs de sorra que es formen en aquella platja.
 
Cap a les 11.00 hores l’agent va informar al CRAM que el dofí havia pogut sortir nedant per si mateix de la zona dels bancs de sorra. Tot i així el servei quedava actiu i en prealerta per si tornava a aparèixer i s’havia d’activar novament el rescat, cosa que no va succeir.
 
La formació que els membres de la Unitat Aquàtica dels Mossos d’Esquadra reben per part de professionals del CRAM per afrontar situacions de rescat d’animals marins va permetre que l’agent assolís amb èxit el rescat del dofí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *