“Un món que no és el nostre” és una pel·lícula en forma de retrat íntim i sovint humorístic que va ser enregistrada durant més de vint anys per diferents membres de la mateixa família mitjançant el recull de documents personals, arxius familiars i gravacions històriques. El film retrata la vida de tres generacions de refugiats palestins a un camp al sud del Líban. L’obra palesa un intent de preservar el què s’està oblidant i subratllar el que no hauria de ser mai esborrat de la memòria col·lectiva.  “Un món que no és el nostre” mostra una realitat sovint molt desconeguda dels refugiats palestins al Líban.

El film forma part del cicle “Cinemes àrabs en ruta. Projeccions itinerants de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya” i està organitzat per la Federació Catalana de Cineclubs i Sodepau (ONG que treballa pels drets humans, la solidaritat i el Desenvolupament al Mediterrani), amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació

Presentació del film i cinefòrum posterior a càrrec de Txell Bragulat, directora de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya que organitza Sodepau, ONG que treballa pels drets humans, la solidaritat i el Desenvolupament al Mediterrani.

El director, Mahdi Fleifel

El director Mahdi Fleifel, encara que nascut a Dubai i criat a Dinamarca, sempre ha sentit que Ein el-Helweh era casa seva. Quan tornava després de passar-hi les vacances d’estiu, es veia incapaç d’explicar als seus companys a quina mena de lloc havia anat. Això li va generar una necessitat compulsiva d’explicar històries sobre la família i amics que havia deixat al camp.

Amb els anys va heretar del seu pare l’obsessió per a gravar-ho tot. A través de la càmera, Mahdi troba que pot posar el camp en el seu context, i entendre millor les vides d’aquells que hi viuen. Filmar és assegurar la seva identitat i la memòria del lloc d’on prové.

Un documental amb més de 30 premis

Aquest documental s’ha presentat en 63 festivals i mostres de cinema, entre d’altres la Berlinale 2013, el Festival de Documentals de Munich 2013, Edinburgh International Film Festival 2013, Toronto International Film Festival, 2013, Montreal International Documentary Festival, 2014, Cambridge Film Festival 2013, Tokyo Docs 2013 i ha rebut més de 30 premis. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada