Un món millor és possible

Davant l’actual afirmació, que les properes generacions viuran pitjor que les actuals, es fa difícil tenir d’acceptar les seves respostes, quan afirmen que no són els culpables de que viuran pitjor, sinó els seus progenitors per haver-ho consentit, sense haver fet res per evitar-ho.
 
Una proposta per començar a solucionar aquesta realitat tan negativa, podria consistir en recuperar de nou “fer poble”, reconquerint els valors dels nostres besavis, basats en una societat civil organitzada, autogestionada i comunitària. 
 
Valors tradicionals, que caldria acompanyar amb eines de transformació digital, mitjançant la creació d’una wiki local, que faciliti la informació local, necessària per a la realització d’accions de canvis socials, mitjançant l’apoderament de la ciutadania.
 
Actualment la creació d’una wiki local, és plenament possible, dins del marc d’una xarxa mundial, funcionant de forma gratuïta en codi obert. La involucració d’estudiants com a nadius digitals, podria ser un primer pas per superar la seva exclusió social. 
 
A tal efecte, des d’Eurosenior hem preparat la realització d’una xerrada col·loqui, titulada “Un món millor és possible”, dedicada sobretot a la joventut, per aconseguir la seva implicació en la construcció de la història. Xerrada que de forma gratuïta oferim a les entitats que ho demanin. 
 
Consisteix en una presentació multimèdia de preguntes i respostes, amb un durada de 20 minuts, incloent-hi els 8 minuts d’un vídeo, que continua amb un debat totalment obert amb temps indefinit.