Un miler d’argentins ja hauria tornat al seu país

Argentins arribant a l'autocar que els porta a l'aeroport de Madrid
Argentins arribant a l’autocar que els porta a l’aeroport de Madrid

Ja han tornat 200 argentins a casa seva i se’ls sumen els gairebé 600 que se n’hi van aquesta setmana en dos vols. Sense anar més lluny aquest dimarts a la nit viatgen amb autocar a Madrid per agafar el vol d’Ibèria 288 treballadors temporers. La mateixa quantitat volarà el dia 22.

Precisament aquests dies els temporers es dirigien a les oficines d’Ski Andorra per acabar els tràmits del seu viatge.

El preu del bitllet per poder volar a l’Argentina des d’Andorra amb el grup dels temporers és d’uns 700€, el 50% del qual l’assumeix l’empresa, que en la majoria dels casos són les estacions d’esquí.

En diferents ocasions s’han mostrat decebuts amb l’actitud del govern argentí, que els va tancar les portes al març, i ara els obliguen a pagar el 30% de qualsevol consum fora del seu país, tot i la crisi sanitària i econòmica, explica el monitor d’esquí Santiago Walker.

És el cinquè any que en Santiago Walter ve a Andorra a fer la temporada d’hivern com a monitor d’esquí, ofici que exerceix la resta de l’any al seu país. Considera que el Govern, les estacions i la Creu Roja els han ajudat en tot el que han necessitat i en alguns casos aquesta solidaritat els ha fins i tot sorprès.

A més dels ciutadans argentins, d’altres nacionalitats també s’han quedat atrapades. De moment han pogut tornar a casa 320 xilens i 20 uruguaians.

 

[do_widget id=category-posts-pro-64]