Un membre del Sitca participarà al comitè de selecció de personal del Comú d’Andorra la Vella

El Sindicat de Treballadors del Comú d’Andorra la Vella participarà en el comitè de selecció de personal de la corporació, segons ha informat el president del sindicat, Cristian Asensio. Aquesta és una demanda que el sindicat ja feia des del 2009 però que no s’havia contemplat, i finalment amb negociacions amb la majoria comunal s’ha pogut dur a terme. La idea és que un membre del sindicat pugui participar en el que és la primera part de la contractació de personal de la corporació, per donar més transparència al procés.

La Junta de Govern del Comú d’Andorra la Vella va decidir, aquest dimecres, donar una resposta positiva a la demanda del Sitca de participar al comitè de selecció de personal, tal com ha confirmat la cònsol major, Rosa Ferrer. Segons el president del sindicat, Cristian Asensio, la voluntat és que amb la seva participació en aquest procés, es pugui fer ‘més transparent’ la contractació. Tot i això Asensio assegura que la demanda ‘no es fa perquè pensem que ara no és transparent, sinó que pensem que encara ho pot ser més’.

La participació del Sitca correspondria a la primera part del procés de selecció, és a dir, quan es comprova que tots els sol·licitants d’una plaça a l’Administració local compleixen els requisits que hi ha a l’edicte en qüestió. Un cop passat aquest filtre ja seria el comitè de selecció, sense la participació del Sitca, el que triaria entre els candidats que haguessin passat la primera fase.

Aquesta acceptació de la participació del Sitca al comitè coincideix amb la recent aprovació, el mes de juny, de la modificació de l’Ordinació de la Funció Pública perquè els treballadors eventuals de la corporació amb una antiguitat de més de dotze mesos puguin presentar-se als edictes de promoció interna.

Aquesta modificació permet que les persones que porten més d’un any com a eventuals puguin regular la seva situació si és que surt un edicte per a la seva plaça, però la qüestió és que han de tenir possibilitat d’ocupar la plaça els eventuals però també els ja funcionaris de l’Administració local. De fet, segons Asensio ja han començat a sortir edictes de promoció interna relacionats amb aquesta modificació.

Segons opina el president del Sitca, aquesta Ordinació ha de servir per ‘regularitzar els llocs de treball, no les persones’, és a dir, perquè es creïn llocs de treball que són necessaris i que estan sent ocupats només per eventuals però que en realitat es necessiten de manera fixa. El que sí que s’exigeix des del sindicat és que a partir d’aquesta modificació, quan hi hagi eventuals que portin divuit mesos a l’Administració, si no ha sortit una plaça perquè entrin com a funcionaris, que se’ls deixi de contractar, ja que sinó el volum d’eventuals en situació irregular no pararà de créixer.

2 comentaris

  1. La tendència a nomenar persones “digitalment” és lamentable i es produeix malauradament en més d’un comú. El de la capital no és una excepció.

  2. Crec recordar que el comu d’andorra va decidir deixar de contractar personal com una mesura anti-crisis. Doncs si no contracten a ningu no cal designar cap membre del sindicat per aquesta tasca i pot dedicar aquest temps a treballar i deixar de marejar la perdiu

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES