Un lector de matrícules a la C-14 detectarà conductors amb multes pendents

El Servei Català de Trànsit té previst instal·lar un lector de matrícules a la carretera C-14. Segons ha revelat El Periòdic, un dels objectius d’aquesta mesura seria detectar conductors estrangers, i especialment andorrans, que tinguin multes pendents de pagar per infraccions comeses a les carreteres catalanes.

Les mateixes informacions apunten que, a través del lector, es contrastarà la informació relativa a cada vehicle. En cas que es constati que el propietari té multes pendents, s’activarà una patrulla dels Mossos d’Esquadra i se l’instarà a pagar les sancions. L’objectiu principal és cobrar per casos d’excés de velocitat o conducció temerària.

Actualment ja existeix aquest mecanisme a l’autopista AP-7, a les comarques de Girona, i el de la C-14 podria entrar en funcionament el mes de setembre vinent. Trànsit afirma que, segons les dades més recents, l’any 2011 es van quedar sense cobrar unes 130.000 sancions administratives -un 20% del total-, que oscil·laven entre els 100 i els 600 euros.