El jutjat que cursava la demanada de clients de Banco Madrid per la liquidació de l´entitat ha absolt de la responsabilitat en el concurs de creditors els germans Cierco, Joan Pau Miquel i els administradors. El jutjat lamenta que la fiscalia no hagi aportat proves que demostrin que els acusats cometessin blanqueig de capitals.

El jutjat mercantil número 1 de Madrid que portava la demanda de dues societats contra els germans Cierco, Joan Pau Miquel i els antics membres del consell d’administració de Banco Madrid pel concurs de creditors, ha declarat que aquest va ser fortuït, és a dir, que no s´ha pogut demostrar la culpabilitat dels seus responsables, i els ha absolt.   

Segons l´informe de l´administració concursal, va ser la nota del FinCen i la intervenció de BPA les causants de la crisi de confiança, la situació de pànic i la fuga de dipòsits per valor 124 milions de l´entitat, que la van deixar sense solvència i que la van portar a la fallida. És a dir, que no ha pogut quedar acreditada una raó delictiva ni dolosa de fons que hagués comportat la insolvència de l’entitat.  

Per contra, la fiscalia defensava que la motivació de la nota del FinCen és la causa de la insolevia i, per tant, que el concurs havia de ser declarat culpós. Per això, demanava entre altres, una indemnització pels danys i perjudicis causats als responsables. El jutjat, però, lamenta que la fiscalia no hagi aportat cap prova que els acusats hagin comès algun delicte de blanqueig de capitals. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada