La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran inicia aquest dilluns els actes de celebració del Dia Internacional dels Museus (DIM), que se celebra anualment el 18 de maig, amb el plantejament d’un enigma virtual que, seguint el hashtag #DIMisteri2018, s’adreçarà als usuaris de les xarxes socials. En aquest joc cultural, cada museu publicarà unes imatges a les xarxes “informant” sobre un fet misteriós relacionat amb les seves col·leccions. A partir d’aquí, els usuaris hauran d’esbrinar què està passant a cada museu i quina connexió s’ha establert entre els espais museístics de la xarxa.  

Amb el lema de “Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics”, el plantejament del DIM d’enguany respon al fet que les noves tecnologies permeten arribar més enllà del públic habitual, presentant les col·leccions d’una forma diferent i totalment innovadora.

Formen part de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran el Museu Diocesà d’Urgell (la Seu d’Urgell), l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu (Esterri d’Àneu), el Museu d’Isona i la Conca Dellà (Isona i la Conca Dellà) i el Musèu dera Val d’Aran (Vielha e Mijaran). També l’integren el Museu d’Art Jaume Morera (Lleida), el Museu de la Noguera (Balaguer), el Museu de Lleida: Diocesà i Comarcal (Lleida), el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona (Solsona) i el Museu de Guissona (Guissona) el Museu Comarcal de Cervera (Cervera) i el Museu Comarcal de l’Urgell (Tàrrega).

Conscienciar sobre el paper dels museus a la societat

El joc misteriós és una de les activitats principals de l’agenda d’actes del DIM, que es desenvoluparà durant tota la setmana del 14 al 20 d’aquest mes de maig, especialment el dia 18. Una altra de les iniciatives destacades serà la Nit dels Museus, que inclourà diferents propostes, com visites a les exposicions amb dansa, música, teatre o tastos de productes.

El DIM és un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats. Cada cop són més els centres de tot el món que hi participen i La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran ja és el segon any que s’hi suma a través d’una acció compartida entre els onze museus que la integren, posant en valor el patrimoni del territori i relacionant els continguts amb temàtiques d’actualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada