banco-madrid-2Un informe del govern espanyol assenyala que bona part dels clients que blanquejaven diners a Banco Madrid ja ho feien abans que l’entitat financera fos adquirida per BPA. A més, indica que el banc hauria d’haver classificat determinats clients en un apartat de risc, en especial ciutadans veneçolans relacionats amb el govern d’Hugo Chávez.

El servei de prevenció de blanqueig de capitals espanyol indica en un informe sobre Banco Madrid que l´entitat ja estava tacada per clients amb operacions sospitoses quan va ser adquirit per BPA. Aquesta investigació, segons explica “El Economista”, es va elaborar entre abril del 2014 i febrer d’enguany i apunta que Banco Madrid hauria d´haver advertit que hi havia operacions sospitoses de blanqueig de capitals. També afirma que l´entitat financera hauria d´haver classificat determinats clients en un apartat de risc, tenint en compte les seves característiques especials. En especial, empresaris i funcionaris veneçolans durant el govern d’Hugo Chávez.

El document del servei antiblanqueig espanyol conclou que la majoria de les operacions irregulars es van dur a terme quan Banco Madrid pertanyia a Kutxa.

Per altra banda, la previsible liquidació de Banco Madrid afectarà fortament la família Pujol perquè bona part hi té comptes. Així ho publica el web “El Confidencial”. Concretament, Marta Ferrusola, la dona de l´expresident català, i tres dels seus fills, Marta, Mireia i Pere, acumulen en aquesta entitat fins a un milió i mig d´euros. Després que l´entitat hagi presentat concurs de creditors, només en tenen garantits 100.000 cada un.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada