La PIME considera que la situació dels fons de vellesa de la CASS és irrecuperable i que ningú pot garantir que s’acabin cobrant. L’entitat ha elaborat un estudi sobre el tema que ha tramès a la classe política així com a associacions.

La PIME s’ha reunit amb els partits polítics per presentar aquest informe però lamenta no haver rebut cap resposta. En el document s’analitzen els motius que han portat la branca de vellesa a aquesta situació, així com altres aspectes de la situació de la CASS.

El president de la PIME, Marc Aleix, qualifica d'”abisme” el forat del fons de vellesa. Considera que la situació actual és difícilment reversible, ja que l’única via per corregir-la seria un augment dels impostos, però hauria de ser de tal magnitud que seria inassumible tant per part empresarial com dels treballadors.

El document també estableix una comparació entre el que cobrarà un treballador del sector privat i un del públic en igualtat de sou cotitzat i de temps treballat. El resultat deixa clar, segons la PIME, les grans diferències i els privilegis que tenen alguns sectors dels treballadors respecte de la resta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada