Un infern de 708 quilòmetres per superar la Titán Desert

titanLa novena edició de la Tità Desert by GARMIN, una de les proves ‘mountain bike’ per etapes més extremes del calendari internacional, serà la més dura de la seva història amb un total de 708 quilòmetres repartits en sis etapes. La carrera es disputa del 27 d’abril al 2 de maig al Marroc.

Mancant menys d’un mes per a l’inici de la carrera, el proper 27 d’abril, l’organització ha fet oficial amb un acte a Barcelona el recorregut de la Tità Desert by GARMIN 2014, que destaca per la seva varietat i longitud, ja que serà l’edició més llarga de la seva història i tindrà com a escenaris les muntanyes de l’Atles i les dunes del desert marroquí, amb el mític pas del Erg Chebbi.

L’escamot de la Tità, amb més de 425 participants, descobrirà per primera vegada l’espectacular Circ de Jaffar, situat en l’Alt Atles, una gola amb un paisatge inèdit en la carrera que farà gaudir a tots els ‘bikers’ amb unes pistes belles i de gran duresa.

Les etapes de muntanya es concentraran els dos primers dies (Midelt-Midelt i Midelt-Gourrama) amb un desnivell acumulat superior als 2.000 metres en aquestes dues primeres jornades i una alta possibilitat de baixes temperatures. A més, la segona etapa serà l’inici de l’etapa marató, on no estan permeses les assistències mecàniques i fisioterapeutes.

A partir del tercer dia (Gourrama – Boudnib) la carrera redescobreix el desert del Marroc, travessant oueds, chots i pistes pedregoses que dificultessin el pedaleig dels participants. Sempre en adreça cap al sud, la Tità Desert by GARMIN tornarà a la calor –es poden aconseguir els 45 graus de màximes- i al desert amb l’etapa 4 (Boudnib – Erg Chebbi) i visitarà les temibles dunes, situades en l’etapa 5 (Erg Chebbi – Merzouga).

Precisament en l’etapa 5 tindrà lloc la gran novetat de la present edició, amb el Pas Garmin, un tram sense fletxar en el qual l’ús del GPS i la brúixola serà vital per orientar-se pel desert. Els tres primers ciclistes que passin per aquest pas obtindran una bonificació de 90, 60 i 30 segons respectivament en la classificació general.

Superades totes aquestes adversitats, els ‘Titans’ posaran el punt i final a la carrera amb l’etapa més curta, la sisena, d’uns 70 quilòmetres (Merzouga – Maadid). Un homenatge a tots els que aconsegueixin finalitzar les dures jornades pel Marroc.

Sens dubte, l’edició més llarga i dura de la història de la Tità Desert by GARMIN, que congregarà a més de 425 ‘bikers’ disposats a aconseguir el seu somni d’acabar aquesta èpica carrera.

Juanito Oiarzabal, de la conquesta dels 14 ochomiles a les dunes del desert

Entre els participants, trobem noms il·lustres que prendran part en la sortida de Midelt. Un dels més destacats és l’alpinista Juanito Oiarzabal, que formarà part de l’equip GARMIN.

Juanito Oiarzabal és el sisè home al món que va aconseguir aconseguir les 14 cims de més de vuit mil metres, però és al seu torn el tercer que ho va aconseguir sense l’ús d’oxigen artificial. Actualment té en el seu haver-hi 26 vuitmils, per la qual cosa ostenta el «rècord» mundial d’ascensions a aquestes muntanyes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.