Un incendi en un bloc del carrer Baixada del Molí d’Andorra la Vella ha causat almenys tres intoxicats per fum que han estat atesos pel SUM i ha obligat a desallotjar els veïns de l’habitatge afectat aquest dijous al matí. Segons les primeres informacions, l’origen del foc podria ser una explosió que s’hauria produït al celobert del bloc B del número 5. Un dels intoxicats, un home gran que residia al bloc, ha estat evacuat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, mentre que els altres han estat atesos al lloc. Els Bombers, que han desplaçat les dotacions d’Andorra la Vella i la Massana, continuen hores d’ara treballant al lloc dels fets.

L’incendi, que ha obligat a evacuar tots els veïns dels dos blocs, ha estat causat per les espurnes d’un operari que estava soldant una barana a l’edifici, i que han caigut pel celobert incendiant diversos materials que s’hi trobaven, tal com ha informat a l’ANA el cap de guàrdia dels bombers, Josep Ribera. Finalment, no hi ha hagut cap explosió, tot i que les flames sí que s’han originat al celobert. De tota manera, la Policia iniciarà una investigació per aclarir els detalls del succés.

En total hi ha hagut tres ferits per inhalació, a causa de la gran quantitat de fum que s’ha acumulat a l’immoble. Un d’ells ha estat atès pel SUM al lloc dels fets i ha refusat anar a l’hospital; i dels dos que han estat evacuats, un ha estat donat d’alta i l’altre pateix hipertensió per nervis i se’l donarà d’alta un cop millori, ja que no té danys per inhalació.

A les dotze del migdia, un cop l’incendi s’ha extingit totalment, els Bombers han autoritzat l’entrada dels veïns a les llars perquè poguessin verificar l’estat dels seus habitatges i els danys que s’hi han causat.