Un home resulta ferit greu en caure de la Via Ferrata de Sant Vicenç d’Enclar

Un home de 61 anys ha quedat ferit de gravetat aquest divendres al vespre en patir un accident a la Via Ferrata de Sant Vicenç d’Enclar. Fins al lloc dels fets s’han desplaçat el Grup de Rescat i Immersió de Muntanya (GRIM), els bombers, la policia, una ambulància i un helicòpter, qui finalment ha aconseguit rescatar-lo per fer el traslladat fins a l’hospital. L’home ha arribat conscient i pateix politraumatismes, pel que quedarà en observació a l’Unitat de Cures Intensives durant almenys 24 hores, segons ha indicat el cap de guàrdia de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Els bombers i la policia han rebut l’avís a les 19.55 hores, han informat, i s’han traslladat fins a la Via Ferrata a Santa Coloma per dur a terme el rescat de l’home que ha caigut mentre feia la ruta. La víctima ha patit un traumatisme al pulmó, un altre cranial i s’ha fracturat diverses vèrtebres. Tot i que el seu diagnòstic és greu, el cap de guàrdia de l’hospital ha afirmat que no es tem per la seva vida. Les pròximes 24 hores les haurà de passar a l’UCI en observació.

Segons han informat els bombers, l’home anava passejant i ha intentat pujar pel camí de la Via Ferrata pensant que era de poca dificultat. En veure que no podia accedir més amunt perquè el camí es complicava ha intentat baixar i ha caigut d’una alçada d’uns 25 metres. A més, els bombers també han manifestat que la víctima no portava el material ni anava equipat per fer aquesta ruta.

D’altra banda, alguns testimonis de l’accident han vist la víctima intentant fer el camí i han avisat a la policia quan l’han vist caure. Posteriorment, un noi ha pujat amb tres metges del SUM per mirar de localitzar l’home fins que, amb la intervenció de l’helicòpter, els han fet baixar per evitar el despreniment de roques i poder fer el rescat per traslladar-lo a l’hospital.

3 comentaris

  1. Quina premsa tenim en aquest país? 3 metges i fent una recerca per rescatar la victima…?? jajjajaj si us plau feu el favor d’informar-vos com cal avans d’escriure els articles!!!

  2. Ah si Elena? Com ho saps? que estabes davant a la caiguda?
    Tambe aquest comentari del Forum que diu que van pujar 3metges i que els van evacuar pot ser que no sigui benbe igual no?
    Pregutno, nomes pregunto desde la meva ignorancia. Gracies.

  3. En realitat, això en part és mentida. Aquest home ha caigut d’un alt d’uns 3 o 4 metres, no pas 25 com s’afirma anteriorment.
    S’ha d’explicar amb claredat, i sense mentides.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES