Un hacker deixa tot el país sense Internet des de la matinada i fins al migdia

Des de la matinada d’aquest diumenge i fins les 11 hores del matí, tot Andorra ha quedat sense connexió a Internet a causa d’un atac al servidor d’Andorra Telecom. Segons han informat des de l’empresa de telecomunicacions, la incidència ha quedat resolta cap a les 11 hores del matí per a la fibra òptica, i s’espera que al llarg del matí es pugui solucionar el problema en les connexions d’ADSL. Tot i que encara es desconeixen les causes de l’atac, es tractaria d’un fet intencionat que ha provocat la saturació del servidor. Els tècnics estan treballant per resoldre els problemes i per descobrir com s’ha produït l’atac, i si ha estat des de dins del país o des de fora. Durant unes quantes hores no hi ha hagut manera de connectar-se a Internet al país, ja que no funcionava tampoc el 3G dels telèfons i no hi ha hagut cap zona del Principat sense afectació.

Andorra Telecom ha informat, aquest diumenge a la tarda, a través d’un comunicat que els servidors d’Internet han patit un atac informàtic massiu entre la matinada d’aquest dissabte a diumenge. L’empresa de telecomunicacions que ha qualificat l’atac de ‘sofisticat, molt agressiu i coordinat per pirates informàtics internacionals’, ha provocat la caiguda del sistema i ha afectat tota la xarxa d’Internet.

Segons Andorra Telecom els serveis tècnics han treballat per solucionar el problema i han restablert la connexió del sistema de fibra òptica a les 11 hores d’aquest diumenge. Mentre que pel que fa a la xarxa d’ADSL, el servei s’ha anat solucionant de manera progressiva fins que ha quedat del tot resolt a primera hora d’aquest diumenge a la tarda.

Malgrat tot l’empresa de telecomunicacions ha indicat a través de la nota informativa que no serà fins aquest dilluns quan es podran saber més detalls sobre la incidència, així com les possibles accions que la companyia pugui emprendre.

9 comentaris

  1. De coses com aquetes sen fan un tip de refregarles pels morros de Govern a la pagina de Maxima 6 al facebook. Si voleu saber que pasa i com fer alguna cosa entreu i veureu. Gent aixi fa falta en aquet pais.

  2. En comptes de malbaratar sumes indecents de diners en campanyes turístiques inútils (les campanyes), s’haurien d’esmerçar recursos en garantir serveis bàsics com les telecomunicacions. O algú està en contra?

  3. Ja està el llest de torn dient coses com si tothom sabés què és el DNS. I no ens atrevim a preguntar per no quedar com a ignorants. L’ignorant ets tu que et penses molt llest!

  4. El pitjor de tot és que no és la primera vegada.

  5. tota la puta nit penjat cuan tenia baries coses a fer i per aixo paguem aquestes fortunes a telecom perque ni tansols se sapiguin blindar la seguritat? quin cony de estafa! Andorra Telecom, reducció de tarifes i de limit YA! i eficiencia siusplau!!

    1. Ficant el DNS de Google si que funcionava, tampoc cal ser tan radicals.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES