Més 50.000 receptes escrites i 24.000 fotografies de plats de menjar són els elements que han emprat un grup d’investigadors de la Universitat de Tel Aviv a Israel per a crear una intel·ligència artificial capaç de crear imatges realistes de menús. A partir d’una recepta escrita la màquina és capaç de generar la imatge d’un plat de menjar complex.

D’aquesta manera si introduïm les paraules tomàquet, enciam i pastanaga, el programa és capaç de lliurar-nos una projecció fotogràfica d’aquest plat.

L’interessant d’aquesta aplicació d’intel·ligència artificial és que el programa no necessita una descripció visual per a crear els plats.

L’algorisme va passar per dues fases. En la primera assignava a les imatges un text basant-se en les similituds i en la segona es va crear un sistema de dues xarxes neuronals que realitza propostes d’interpretació gràfica de les receptes.

Així mateix, si l’algorisme ha de determinar plats sense forma com a amanides, pastes o sopes els resultats obtinguts són millors. Succeeix l’oposat amb plats com carns o peixos.

Sens dubte un avanç per als amants de la cuina que pot extrapolar-se a molts altres camps, però que de moment no té molt recorregut pràctic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada