Un gat enverinat a Escaldes i 10 més de desapareguts a la Cortinada

L’Associació Protectora d’Animals de Companyia Laika denuncia l’enverinament d’un gat a l’avinguda de les Escoles i la desaparició de 10 gats a la Cortinada. Des de l’associació reclamen mà dura amb aquests tipus de delictes, que segons el Codi Penal es poden sancionar amb 9.000 euros de multa i dos anys de presó.

Des de principis d’any s’han tramitat més de set denúncies per casos de maltractaments d’animals, enverinaments o desaparicions. Una xifra a la qual se n’ha de sumar de noves produïdes en les darreres setmanes. La més recent un nou cas d’enverinament d’un gat, produïda a l’avinguda de les Escoles d’Escaldes en una zona pròxima al camí de la Salita.

Segons ha explicat el president de l’associació a RTVA, alguns d’aquests casos es creu que han estat protagonitzats per persones reincidents. Assegura que des de l’associació, s’estan dedicant esforços per controlar la superpoblació d’aquests animals mitjançant l’esterilització i demanen a les persones que siguin testimoni d’aquest tipus de delictes que ho denunciïn a la policia.

L’associació recorda que ja hi ha un cas de maltractament animal a la Batllia i esperen que el procés judicial finalitzi amb una sentència exemplar per a l’infractor.