Un expert remarca la importància de segellar les dades personals per prevenir robatoris a la xarxa

La  segona jornada de la 34a Universitat d’Estiu d’Andorra, celebrada al Centre de Congressos d’Andorra la Vella i centrada en les llums i ombres de la tecnologia i la humanitat, ha comptat amb les ponències del director científic de l’Institut Nacional d’Alts Estudis de la Seguretat i la Justícia (INHESJ), Nicolas Arpagian, i de l’experta en intel·ligència artificial, Núria Oliver. Els ponents han remarcat, entre altres coses, la importància de segellar les dades personals per prevenir robatoris a la xarxa, en un moment en què el mòbil ha pres un gran protagonisme a la nostra activitat diària.

La seguretat de les dades personals a la xarxa i el protagonisme del mòbil en les nostres activitats quotidianes han centrat la segona jornada de la 34a Universitat d’Estiu d’Andorra, que s’ha celebrat aquest dimarts al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, amb la participació de dos experts: Nicolas Arpagian i Nuria Oliver.

El director científic del cicle ‘Seguretat digital’ a l’Institut Nacional d’Alts Estudis de la Seguretat i de la Justícia (INHESJ), Nicolas Arpagian, ha obert aquest segon dia de conferències recordant que portem les tecnologies digitals a la butxaca, les quals ens serveixen per consultar una gran quantitat d’informació: financera, mèdica i laboral, entre d’altres. “D’aquí la importància de tenir les nostres dades ben segellades, per tal que no ens les puguin robar”, ha dit Arpagian. Per això ha recordat una sèrie de consells bàsics: utilitzar diferents adreces de correu electrònic en funció de l’ús que se li doni, canviar sovint les contrasenyes, barrejant lletres i números i que siguin diferents en funció de l’ús, i utilitzar sempre un antivirus.

Per altra banda, l’experta en intel·ligència artificial, Nuria Oliver, ha parlat a través de videoconferència sobre com el mòbil ha canviat el nostre dia a dia i l’activitat professional de cadascú. Ha destacat que al món ja hi ha més mòbils que persones i ha detallat algunes de les tendències tecnològiques que influenciaran en l’evolució dels telèfons mòbils, com ara les ulleres de realitat virtual; les polseres o bandes que mesuren diversos nivells d’activitat; xips que permetin analitzar diverses capacitats físiques, com la tensió ocular o la sang; l’ús de tècniques d’intel·ligència artificial i anàlisi de dades per poder quantificar; el poder de la veu i, també, de l’ús del mòbil com a sensor d’humanitats, per a mesurar poblacions.

La jornada, que se celebra al Centre de Congressos d’Andorra la Vella fins aquest dijous, ha finalitzat, igual que el primer dia, amb un debat entre els dos ponents i els assistents a la Universitat d’Estiu.

ANA

TOTES LES NOTÍCIES