Un expert considera que la borsa començarà a pujar en els propers anys

El director general d’inversions de Bestinver, Francisco García Paramés, ha opinat, aquest dilluns, que els propers deu anys seran millors per a la borsa que el que ho han estat els tretze darrers. Segons l’expert, en els últims anys la borsa ha anat perdent contínuament i ‘ara és més fàcil que hi entrin diners’. A més, considera que ‘ja es comença a veure la llum al final del túnel’, i que s’està sembrant per a ‘un futur no molt llunyà en què l’economia millorarà’.

Francisco García Paramés és el director general de Bestinver, la gestora espanyola de fons de renda variable amb la qual una entitat finacera d’Andorra té una aliança estratègica. Com cada any, l’expert ofereix una xerrada sobre les expectatives dels mercats de renda variable que ha tingut lloc aquest dilluns al vespre.

En aquesta ocasió, l’expert s’ha centrat en dos punts que considera claus, en primer lloc que en els propers anys ‘crec que tindrem millors resultats en la mitjana de les borses’, i d’altra banda opina que ara es comença a veure ‘la llum al final del túnel’.

Segons l’expert inversor, els propers anys seran positius per a la renda variable, perquè la borsa ha anat perdent diners durant els darrers anys i ara està al nivell més baix, i per tant, considera que quan menys diners hi ha, ‘és més fàcil que entrin diners’. A més, segons García Paramés, l’estat de la rendibilitat de la renda fixa és tan baix que ‘qualsevol inversor haurà d’anar cap a la renda variable’.

Tot i així, reconeix que la borsa es troba en un mal moment perquè els petits inversors no ‘volen saber-ne res’ pels mals resultats, i considera que serà a partir que comencin a veure el creixement, que hi tornaran a invertir.

Els consells que dóna per a les persones que vulguin invertir és que ‘inverteixin els diners que no necessitin, com a mínim, per als propers quatre anys’, i també que dediquin un bon temps a la decisió de la inversió, ‘com si anessin a comprar-se un cotxe o una casa’.

La situació de l’economia, tal com explica l’inversor, hauria d’anar a millor en els propers anys. Considera que els avenços que s’han fet en l’ajust immobiliari són una bona senyal, i que el fet que els salaris s’hagin anat baixant permet que crear una empresa a Espanya sigui més competitiu.

TOTES LES NOTÍCIES