Un expert avala la música com a teràpia per als malalts d’Alzheimer

Una de les idees fonamentals de la conferència ‘Alzheimer: la música aplicada com a teràpia’ que s’ha celebrat aquest dimecres al Centre de Congressos d’Andorra la Vella ha estat la de donar a conèixer de quina manera es treballa amb malalties com l’Alzheimer mitjançant la musicoteràpia. El psicòleg i musicoterapeuta membre de l’equip del centre ‘Musicoteràpia BCN Psicologia i Musicoteràpia Clíniques’, Raül Hernández, ha estat el ponent que ha manifestat la voluntat de deixar clares quines són les bases d’aquest tractament, en què es fonamenta i diferenciar quines són les tasques que es duen a terme amb la música.

L’especialista ha manifestat que el que es fa des de l’associació on treballa és “aprofitar els beneficis que té la música en si mateixa i portar-los a l’àmbit clínic” per tal de popularitzar-los. A més, ha destacat que la musicoteràpia és “una possibilitat més davant l’àmbit d’actuació contra l’Alzheimer” que ja s’aplicava a la dècada dels cinquanta als Estats Units.

Per la seva banda, la presidenta de l’Associació Andorrana per la Malaltia d’Alzheimer (AAMA), Montserrat Valls, ha agraït l’ajuda que estan rebent per part del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i ha assegurat que “ha estat al nostre costat en totes les coses que li hem demanat”. Així doncs, la promesa d’obertura d’un centre de dia per part d’Espot és “essencial” per a l’AAMA. Un altre dels aspectes que ha destacat Valls és la prevenció davant la malaltia, que ha definit com a “clau”, tot i que els primers símptomes apareixen 30 anys abans de diagnosticar Alzheimer.

Per últim, el secretari de la fundació Jacqueline Pradère, Josep Manzano, ha assegurat que “col·laboracions com aquesta són un objectiu fonamental de la fundació pel que representa pel país”. A més, la fundació hi participa de manera econòmica i aquest fet ajuda a “donar-los a conèixer i donar projecció als temes” que aquestes associacions treballen.

TOTES LES NOTÍCIES