Un excursionista mor en un accident de muntanya a la collada dels Meners

Un excursionista ha estat trobat mort aquest dissabte al matí en una tartera sota el pic de la Cabaneta, a la collada dels Meners per la cara nord, segons ha informat la Policia i el cos de Bombers. A la víctima mortal, de nacionalitat francesa però de qui no s’ha facilitat l’identitat, encara no se li ha practicat l’autòpsia, i havia anat a la muntanya divendres amb un altre company, també de nacionalitat francesa i de 35 anys, i que ha resultat ferit durant l’excursió.

Segons les informacions facilitats pels cossos de Policia i de Bombers, els dos excursionistes haurien estat sorpresos per la tempesta de vent i pedra d’aquest divendres a la tarda. Un dels dos, l’home de 35 anys, amb fred al cos i diverses contusions, es va quedar en el lloc fins on havien ascendit, sota mateix del Pic de la Cabaneta. L’altra excursionista, en canvi, va continuar caminant, però la mala visibilitat per culpa de la boira l’hauria fet caure per la carena, segons han indicat els Bombers, causant-li la mort.

Tots dos han estat rescatats pel GRIM i traslladats per l’helicòpter medicalitzat del Servei d’Urgències Mèdiques (SUM) a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell (HNSM) aquest dissabte pels volts les 10.30 hores. Els dos homes estaven allotjats al Pas de la Casa, segons ha indicat la Policia. De moment, la persona ferida es troba estable i continua a l’hospital ingressada en observació, segons ha indicat el cap de guàrdia de l’HNSM.

 

Rescat al refugi de les Agols

D’altra banda, aquest dissabte a les 13.55 els bombers han fet una altra sortida. Han rescatat un motorista al regufi de les Agols (Encamp). L’home de 50 anys i català anava amb un grup de motoristes quan de sobte s’ha desplomat. Els companys de l’accidentat han alertat els bombers i la víctima ha estat traslladada en helicòpter al centre hospitalari i continua en observació per conèixer les causes del mareig i descartar possibles patologies greus, segons ha informat el cap de guàrdia de l’HNSM.

2 comentaris

  1. ara ja no poden dir els d’encamp que tenen les seves montanyes controlades i sense motos, ara aquest senyor jun amb els altres companys els i tindrien que possar una multa considerable que sentes precedent de ben segur que alguns so pensarien i apart el comu farie calaix.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES