Les dades d’inserció laboral dels estudiants titulats de Formació Professional del sistema andorrà mostren que les formacions estan adaptades a les necessitats del mercat laboral andorrà, i que gairebé tots els estudiants troben feina abans d’acabar els estudis o durant el primer mes. Aquestes són algunes de les conclusions que s’extreuen de l’estudi fet per l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Andorrans, i que ha presentat el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, amb la directora de l’AQUA, Marta Fonolleda.

El ministre ha presentat les conclusions de l’estudi elaborat per conèixer la inserció laboral dels estudiants de Formació Professional del sistema andorrà, i l’adaptació de les formacions a les necessitats dels alumnes i del mercat laboral. L’estudi s’ha elaborat a partir d’una enquesta telefònica a 89 titulats del curs 2012-2013 i del curs 2015-2016, per conèixer la inserció laboral a curt i a llarg termini.

Jover ha destacat l’excel·lent inserció professional dels titulats, ja que entre el 83 i el 86% dels titulats estan treballant i només un 3% estan a l’atur buscant feina, ja que l’altre 10-13% estan inactius però no busquen feina per diversos motius. A més, el ministre ha remarcat la velocitat de la inserció laboral, que mostra que entre el 96 i el 100% dels titulats que han trobat feina ho han fet abans d’acabar el curs o durant el primer mes posterior.

Una altra de les inquietuds a l’hora d’elaborar l’estudi era saber l’adaptació de les formacions als requeriments del mercat laboral andorrà, i en aquest sentit, el fet que tots excepte un dels titulats que treballen ho facin a Andorra mostra una gran adequació dels estudis a les necessitats de les empreses del país. En aquest sentit, també és destacable que els mateixos estudiants consideren que la utilitat de la formació rebuda per a la feina que fan és molt bona, i la puntuen en general entre un 7,6 i un 9,3 sobre 10.

Igualment, l’estudi també mostra la gran satisfacció dels estudiants amb la formació que han cursat i amb el centre en si, així com amb els llocs de feina que ocupen en l’actualitat.

El ministre ha valorat molt positivament les dades obtingudes i ha assenyalat que es mantindran aquests estudis per tal d’anar augmentant la fiabilitat de les dades i veure l’evolució de la Formació Professional i de seva l’adaptació al mercat laboral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada