Un estudi de l’AQUA mostra que tots els titulats universitaris de l’UdA que volen troben feina

SFG

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i la directora de l’AQUA, Marta Fonolleda, han presentat, aquest dilluns, els resultats de l’estudi sobre inserció laboral dels titulats d’ensenyament superior que s’ha elaborat amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Andorrans. Les conclusions de les enquestes fetes a 111 titulats de la Universitat d’Andorra mostren que tots aquells titulats que volen treballar, han trobat feina, i que a més estan molt satisfets amb els seus llocs de treball.

Aquest estudi segueix la línia del que ja es va fer sobre la inserció laboral dels estudiants de formació professional, i els resultats mostren també una molt bona inserció laboral i una bona adequació dels estudis al mercat laboral. En aquest cas, concretament, s’ha enquestat els titulats del curs 2012-2013 i del curs 2015-2016 de les àrees de ciències de la salut, ciències socials i humanitats, i informàtica.

El ministre ha celebrat els bons resultats que es poden extreure de l’estudi i ha destacat que s’aconsegueixen gràcies a la implicació i la feina dels professionals de la Universitat d’Andorra.

La directora de l’AQUA ha indicat en primer lloc que la inserció laboral és molt positiva, ja que la gran majoria dels titulats universitaris enquestats estan treballant (entre el 93,5% i el 95,9%, segons la promoció). A més, ha assenyalat que “tots els que volien treballar, treballen”, ja que no hi ha cap dels enquestats que estigui a l’atur, sinó que el 6,5% i 4,1% que no treballen, tampoc busquen feina.

Pel que fa a les titulacions requerides, a més, es fa evident que el 73,5% dels titulats del 2012-2013 i el 63,3% dels titulats del 2015-2016 ocupen llocs de feina per als quals es demanava una titulació d’ensenyament superior.

Quant a la tipologia dels contractes, el 83% dels titulats del 2012-2013 tenen un contracte indefinit, i el 70,7% dels titulats del 2015-2016 també. En aquest sentit, Fonolleda ha assenyalat que el fet de comptar amb més recorregut fa que el percentatge de titulats amb contracte indefinit sigui major en els que fa més anys que es van graduar.

Així mateix, la velocitat d’inserció laboral també és un indicador molt positiu, ja que en ambdós casos més del 90% dels titulats troben feina abans d’acabar els estudis o durant el primer mes de recerca.

L’estudi, a més, també valora la satisfacció dels titulats amb la seva feina i amb la formació en si. En aquest sentit, la satisfacció amb la feina es valora en tots els aspectes amb una nota superior a 8 punts sobre 10. Igualment, la satisfacció amb la titulació està per sobre del 96%, tant pel que fa als estudis com a la universitat, ja que els estudiants repetirien la mateixa formació i el mateix centre universitari.

Finalment, s’observa que dels titulats del curs 2012-2013, el 95,9% treballen a Andorra, i del curs 2015-2016 ho fan el 76,7%, mentre que el 23,3% restant treballen a fora. En relació amb aquest punt, Fonolleda ha assenyalat que aquesta dada es dona gràcies a l’esforç d’internacionalització que està fent la Universitat d’Andorra, i que ha aconseguit atraure estudiants d’altres països, que un cop finalitzada la seva formació tornen a treballar al seu lloc d’origen.

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior s’ha mostrat molt satisfet pel fet que les dades d’inserció laboral dels titulats universitaris, així com les presentades el mes passat de la formació professional, siguin tan optimistes. Ha indicat que cal continuar fent aquests estudis per poder comptar amb dades que permetin seguir l’evolució, però en tot cas, ha ressaltat que l’adequació dels estudis al mercat laboral és molt bona.

TOTES LES NOTÍCIES