trama-i-comediantsEl projecte ‘Monts’, presentat per Comediants i l’Orquestra Trama, que preveu la posada en escena d’un espectacle que combina música i arts escèniques per parlar del Pirineu, la seva gent i les seves tradicions, ha estat guardonat en la quarta edició de les Beques Innovació en Cultura Popular.

La Fundació Jaume Casademont convoca el premi conjuntament amb la Fira Mediterrània de Manresa. Enguany també s’ha lliurat un segon guardó adreçat a propostes de petit format, que ha recaigut en la proposta de l’associació cultural Baba Babarota per recuperar l’antiga mulassa de Girona.

Els dos espectacles s’estrenaran en la propera edició de la Fira Mediterrània de Manresa. La primera beca està dotada amb 5.000 euros i la segona amb 2.500.

Música de l’Alt Urgell i la Cerdanya

‘Monts’ és una faula musical sobre el Pirineu que arrenca amb la llegenda de la nimfa Pyrene, però que alhora repassa altres versions de com es va formar la serralada i desemboca en un viatge per les quatre estacions a muntanya. El muntatge està plantejat com un espectacle escenicomusical i els protagonistes seran el Pirineu, la seva gent i les seves tradicions. Els encarregats de fer realitat el projecte sobre l’escenari seran Comediants i els set joves músics de la Cerdanya i l’Alt Urgell integrants de l’Orquestrina Trama.

Formen part de l’orquestra Ivan Caro (gralla), Núria Llobet (violí), Ivan Garriga (violí), Boris Pi (percussió i trombó), Agustí Porta (acordió diatònic), Laura Yànez (acordió diatònic) i Liv Hallum (acordió diatònic).

En aquesta edició s’han presentat un total de 35 propostes i el jurat ha tingut en compte l’interès artístic i cultural, la qualitat i la viabilitat econòmica i tècnica del projecte presentat.

Foto: IEI

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada