Un episodi de vent intens provoca diversos danys materials a diferents punts del país

imatges després de l’episodi de vent intens
Danys causats per un temporal de vent. Foto: SFG

Els cossos de seguretat del país han efectuat prop d’una quarantena de serveis durant la passada nit, després d’un episodi sobtat de ràfegues de vent molt intenses, especialment a les parròquies d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria. Sortosament i malgrat els nombrosos danys materials a diferents punts del país, no hi ha hagut cap afectació personal.

En aquest sentit, el Servei Meteorològic del Govern havia emès un avís del nivell taronja per informar d’aquest episodi de vent violent –que van arribar a ser de fins a 102 km/h al fons de la vall– acompanyat de pluja i localment molt important.

Així, efectius dels Bombers, el COEX, Policia, Protecció Civil i de Circulació comunals han treballat tota la nit simultàniament en diferents punts del país que s’han vist afectats per l’episodi, especialment a les valls centrals.

Un dels punts amb més complicacions ha estat la carretera que uneix la Plana i la urbanització Comella Park, i que ha estat tallada durant unes hores per la caiguda d’arbres. Cap a les 6 del matí s’ha habilitat pas alternatiu a la zona i a hores d’ara efectius del COEX segueixen treballant-hi per netejar la calçada completament i restablir el pas habitual.

També s’ha tallat parcialment trams de la CG-1, l’avinguda Mitjavila i l’avinguda d’Enclar d’Andorra la Vella, el carrer Consell d’Europa d’Escaldes-Engordany o els accessos a Fontaneda i Bixessari per la caiguda d’objectes –arbres, tanques de protecció d’obra, senyals de trànsit, teules, parts de terrasses, xemeneies, rocs, etc.–, entre altres. Durant la jornada d’avui seguiran les tasques de neteja a diversos punts.

Paral·lelament, el Govern realitza aquesta setmana feines de poda i regeneració d’un grup de salzes a Santa Coloma que havien quedat malmesos després de les fortes tempestes del mes de juny. Així, a demanda del comú d’Andorra la Vella es realitzarà un sanejament de les capçades i de les branques ferides per tal de regenerar aquests arbres i reequilibrar-los.

Aquesta tarda i nit també hi ha un avís –en aquest cas groc– per ruixats que poden ser localment tempestuosos i amb vent de fins a 50 km/h. Tots els avisos del Servei Meteorològic es poden trobar www.meteo.ad.

[do_widget id=category-posts-pro-64]