Oferir connexió a la xarxa per milions de persones des de l’aire, és una cosa que nombrosos projectes han intentat. El més famós és Project Loon de Google que pretén fer que globus que sobrevolin la terra a gran altitud portin la xarxa a les parts més inhòspites del planeta.

Hem de sumar una nova iniciativa a la de Google, en aquesta ocasió vinguda des de l’empresa nord-americana Verizon.

La proveïdora de connexió a la xarxa americana ha estat realitzant proves per concretar un dron que oferirà connexió 4G a les zones del país on no hi ha connexió d’aquest tipus. Aquesta tecnologia, a més de voler arribar a persones que viuen en regions apartades, també vol difondre en situacions de crisi humanitària o desastres naturals. És per això que en l’última prova del dispositiu realitzada per Verizon a Nova Jersey, s’ha intentat simular un terreny que s’ha quedat sense electricitat de forma indefinida.

Aquesta prova precedeix a una altra que es realitzarà el proper mes de maig i en la qual Verizon es coordinarà amb operatius del servei d’emergències de nivell local.

La tecnologia d’altra banda tot i que interessant, ens llança a un mar de dubtes. Per què voldria una zona sense electricitat poder-se connectar a la xarxa? Més aviat el que necessitaria aquesta regió és tenir electricitat de forma ràpida.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada