Un decret dóna solució a la problemàtica dels propietaris de locals de comerços embargats

El Govern ha donat llum verd, a proposta del ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, a un decret sobre la cancel·lació de negocis en el Registre de Comerç i Indústria, el qual serà presentat a la pròxima reunió de cònsols per procedir a la seva validació definitiva.

L’objectiu fonamental d’aquesta modificació reglamentària és la de permetre desencallar la problemàtica dels propietaris de locals que no es poden tornar a llogar perquè el comerços que els ocupaven es trobaven embargats, un compromís que Alcobé va agafar a la compareixença pública davant la Comissió legislativa d’Economia el passat 6 de desembre. Actualment hi ha més d’una cinquantena de locals en aquesta situació, alguns dels quals des de l’any 2003.

El nou reglament permetrà que l’administració, un cop hagi comprovat que el negoci embargat ja no desenvolupa activitat en un local, pugui autoritzar un nou negoci en el mateix espai.

Això es podrà fer  amb la demanda per part del titular del negoci, la demanda per part del propietari del local o a través d’una actuació d’ofici per part de l’Administració. En tots els casos, però, serà necessària l’existència d’una resolució del contracte d’arrrendament anterior.

TOTES LES NOTÍCIES