Un debat transfronterer insta a recuperar el pes de la Comunitat de Treball dels Pirineus

Alcaldes i diversos representants del Pirineu d’ambdós costats de la frontera han instat a reactivar el paper de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), que ha de ser el “gran instrument de cooperació” entre les seves regions i comarques. L’objectiu d’aquesta petició és atansar la CTP als Ajuntaments i els agents locals per impulsar projectes vinculats a la creació de llocs de treball i a la reactivació de l’economia.

Aquesta és una de les conclusions a què ha arribat la trobada transpirinenca que ha congregat a Bossòst càrrecs electes de les valls dels dos Estats, en el marc de Pirineus en Acció, fòrum de debat impulsat pel PSC, UA, UGT i CCOO.

Entre els assistents hi havia el portaveu del PSOE al Senat i expresident de l’Aragó, Marcelino Iglesias; el vicepresident del Consell Regional de Migdia-Pirineus, Marc Carballido; la diputada de l’Assemblea Nacional Francesa, Carole Delga; l’alcalde de Luchon, Louis Ferre; l’alcalde de Bossòst, Francisco Miranda; i el senador socialista Paco Boya, entre d’altres càrrecs de Catalunya, l’Aragó i Occitània.

La trobada ha servit per reclamar “una proposta unitària, integral i transversal dels Pirineus”, que ha d’esdevenir “un gran espai territorial”, a la manera com són reconeguts els Alps, més enllà de les divisions estatals i de les ideologies.