Hem acabat l’estiu i qui més qui menys ha fet alguns dies de vacances o està a punt de fer-ho i el normal és acabar en un hotel, però, per molt que un estigui de relax i sense preocupacions, hi ha una sèrie de normes que hem de complir, ja que sembla que això de les prohibicions va més amb altres turistes que amb els nostres veïns espanyols. El cercador d’hotels i apartaments hotelscan.com ha pogut comprovar que els espanyols son els europeus que més normes se salten quan van a un hotel.

L’enquesta ha estat realitzada per l’equip d’hotelscan.com a turistes de tot Europa majors de 18 anys que hagin estat en un hotel de vacances almenys una vegada en els dos últims anys. En primer lloc se’ls va preguntar si alguna vegada havien fet alguna cosa prohibida en un hotel, al que el 90% dels espanyols va dir que sí. Després es va preguntar quines havien estat les normes que s’havien saltat en un hotel, sent aquests els resultats:

Les prohibicions que més se salten els espanyols en els hotels:

– Robar menjar de l’esmorzar per menjar-després (70%)
– Fumar abocats per la finestra en una habitació de no fumadors (53%)
– Robar tovalloles i / o barnussos (42%)
– Beure les ampolles del mini-bar i omplir-les amb aigua o suc (35%)
– Deixar les tovalloles a les hamaques de les piscines durant tot el dia (28%)
– Posar una persona més a l’habitació (10%)
– Banyar-se a la piscina quan està tancada (8%)

Sembla més o menys raonable endur-se alguna cosa de menjar del bufet de l’esmorzar, una peça de fruita o un entrepanet per mig matí i encara que en la majoria dels hotels està prohibit, és una cosa assumible i normalment es fan els ulls grossos. Fumar abocat a la finestra també és una cosa que la majoria dels fumadors fan als hotels tot i que corren el risc que l’aparell detecti fum a l’habitació i els posi en un compromís. Fins i tot que s’emportin un barnús amb les inicials de l’hotel o una tovallola és una cosa que molts hotels tenen previst, tot i que prefereixen que el comprin i solen indicar el preu, fins i tot, molts d’ells instal·len un petit xip que detecta, en sortir de l’hotel, si s’emporten alguna peça, el que posa la cara vermella a qui ho ha fet. Però el més sorprenent de tot és que un 35% dels espanyols es beu les ampolles d’alcohol del minibar i després les reomple.

En voler aprofundir una mica més en els mètodes dels “lladres d’alcohol”, a tots aquells que van respondre que es bevien les ampolles del minibar se’ls va preguntar quines eren les que normalment es bevien i amb què les omplien posteriorment, sent les més consumides les que contenen “alcohols blancs” com la ginebra, el rom o el vodka que posteriorment omplien d’aigua, seguit del whisky que era omplert amb suc de poma o te. També se’ls va preguntar si era una cosa que ja portaven pensat de casa o se’ls va ocórrer a l’hotel. Un 70% ja portaven l’estratègia planejada de casa, mentre que un 30% ho va improvisar. Pel que fa a com se’ls havia ocorregut la idea de fer això, el 80% va ser perquè uns amics o familiars els havien comentat que ho havien fet anteriorment.

A nivell europeu, els espanyols son els que més normes es van saltar als hotels:
Espanyols: 90%
Italians: el 87%
Portuguesos: 82%
Britànics: el 78%
Francesos: 67%

Francesco Sala, director de Hotelscan ha dit: “Les vacances són un moment per descansar, relaxar-se i gaudir d’uns dies que merescudament ens hem guanyat, i no val la pena que es puguin malmetre perquè acabin cridant-nos l’atenció per saltar-nos alguna norma de l’hotel o robar alguna cosa que segurament no ens solucioni la vida, com una tovallola, un barnús o una ampolleta del minibar, fins i tot podem portar-nos una sorpresa en tornar perquè ens hagin carregat a la targeta de crèdit el cost d’aquests productes robats. “

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada