Ja estan obertes les inscripcions per a la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà, que enguany celebrarà el 15è aniversari de l’Associació Universitària de Cerdanya (AUCer), impulsora de l’esdeveniment. Els cursos s’impartiran entre el 15 i el 19 de juliol i ofereixen novament una àmplia varietat de propostes, des de les més professionals i acadèmiques fins a les més lúdiques.

Una de les novetats d’enguany és ‘Emprendre amb èxit’, amb què el professor Juan Pérez Rodríguez vol donar les claus per poder tirar endavant la creació de nous negocis en el difícil context actual. A més a més, el meteoròleg de TV3 Eloi Cordomí oferirà una sessió sobre la meteorologia al Pirineu oriental. També s’incorpora un curs d’iniciació al cinema i la televisió, sota el títol ‘Del guió a la pantalla’, amb Iván Gómez.

Àmplia oferta en cursos sobre salut

La salut segueix ocupant un gruix important de la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà. Enguany hi ha tres cursos de Mindfulness –amb el mestre Tich Nhat Hanh- i propostes com ara desenvolupament segur dels infants (amb la psicòloga Montse Segura), constel·lacions familiars (amb Sara Rodríguez), intel·ligència emocional (amb Úrsula Oberst), embenats musculars per ‘kinesotape’ (amb Sergi Villanueva) i tractament de malalts greus a la família (amb Maria Campos i Natàlia Eres).

A més a més, la capital cerdana serà escenari un any més de les Jornades d’Estiu de la Professió Mèdica (el 19 de juliol) de la Professió Infermera (18 de juliol) i de Psicologia (17 de juliol), en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, el Consell de Col·legis d’Infermeria de Catalunya, el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i l’Hospital de Puigcerdà.

El cartell també presenta cursos de tast sobre ‘El món de la bombolla’ (caves, xampanys, cerveses i gintònics), a càrrec de l’enòleg cerdà Toni Cot; l’òpera belcantista italiana fins a Verdi (amb el reconegut crític Roger Alier); episodis històrics dels càtars (amb Antoni Dalmau), aspectes pràctics de la contractació administrativa (amb l’expert i docent David Cabezuelo), introducció a l’etnobotànica (amb els farmacèutics Joan Muntané i M.Àngels Bonet) i les oportunitats de la producció agrària ecològica al Pirineu, amb el ramader i responsable de Cal Calçot, Josep Bombardó, i la gerent de Copyrene, Roser Bombardó.

Finalment, l’apartat de Tasts (cursos pràctics de curta durada i a preu reduït), s’ofereix un sobre l’art de la màgia i un altre sobre salut bucodental. Les persones residents a la Cerdanya disposen de preus especials en les inscripcions, que es poden tramitar a través del web www.aucer.org.