Igual que succeeix amb els cotxes elèctrics, la mobilitat zero emissions basada en l’hidrogen avança a gran velocitat. Però per garantir la seva viabilitat és necessari el desplegament d’infraestructures adequades. L’any 2020 serà possible viatjar des d’Espanya al centre i nord d’Europa a bord d’un cotxe de pila de combustible, segons publica avui autopista.es.

El projecte H2PiyR, inclòs al programa europeu POCTEFA 2014-2020 unirà Espanya amb aquests països del centre i nord d’Europa a través d’un corredor d’estacions de subministrament d’hidrogen per a aquests vehicles.

La Comunitat Autònoma d’Aragó serà el punt de partida d’aquesta xarxa que abasta la construcció de 6 noves estacions de repostaje d’hidrogen a Espanya (Saragossa, Huesca, Fraga i Tarragona), Andorra i França (Pamiers). Aquestes s’uniran al seu torn a les ja actives a Osca (Parc Tecnològic Walqa) i Saragossa (Valdespartera), al costat d’altres dos que ja s’estan construint en el sud de França (Rodez i Albi). En total, un parc de 10 hidrogeneras, a més, també, de 16 vehicles elèctrics de pila de combustible d’hidrogen: 6 turismes, 8 furgonetes i 2 autobusos.

Aquesta iniciativa, que compta amb un pressupost de 3,9 milions d’euros, dels quals el programa POCTEFA aportarà 2,4 milions, permetrà crear una mobilitat amb hidrogen entre els diferents països, reduir les emissions contaminants associades al transport, impulsar les economies locals i fomentar la innovació en tecnologies de l’hidrogen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada