El Comú d’Andorra la Vella ha aprovat en sessió de Consell, aquest dijous, la proposta de concurs nacional per adjudicar l’explotació temporal de l’edifici dels Pouets, que inclourà les obres de condicionament, manteniment i millora de l’antic aparcament. La novetat que recolliran les bases serà la llibertat per als concursants de proposar l’ús que millor els sembli per a l’equipament, ja sigui el d’aparcament –respectant o no el sistema robotitzat que s’hauria de reformar–, un ús mixt, o alternatiu. El conseller delegat de Serveis Públics i Urbanisme, Eron Estany, ha confirmat, a més, que ‘el període d’explotació que proposa el plec de bases és de 25 anys, ampliable a 30’. A més, finalment, el Comú no exigirà als candidats un percentatge fix dels ingressos, sinó que seran ells mateixos els que decidiran les formes de benefici per al Comú que estimin oportunes per tal de fer-se amb la concessió.

Segons ha confirmat el conseller de Circulació, Manel Bal, ‘vist que hi havia gent de fora interessada en explotar l’edifici dels Pouets –tancat per deficiències tècniques– i que és un edifici nou al mig de la població’ s’ha decidit treure a concurs la seva explotació, com ja va informar l’ANA. La novetat ha estat en el seu ús. Segons el conseller Estany tenen ‘ofertes diferents, no solament d’aparcament’, fet que s’hagi decidit que el plec de bases deixi la llibertat als concursants per ser creatius i proposar altres usos, ja siguin mixtos o alternatius ‘sempre que influeixin sobre l’economia d’aquest sector més aviat deprimit’ de la capital. La cònsol major, Rosa Ferrer, ha insistit que ‘es valoraran totes les ofertes’ tot i que no tenen ‘cap proposta ferma absolutament de ningú’ i que ‘han de veure si pot funcionar, perquè és un concurs susceptible de declarar-se desert’.

Tota l’oposició ha felicitat el Comú per la decisió, després que decidissin tancar-lo pel cost que representava. La consellera socialdemòcrata Dolors Carmona, a més, ha recordat que ‘es tingui en compte el funcionament anormal i les molèsties als edificis veïns que provocava’ i ha demanat que ‘una instal·lació propietat del Comú ha de revertir en algun servei que doni resposta als ciutadans, que cobreixi alguna de les mancances’. D’altra banda la licitació preveu una explotació de 25 anys ampliable a 30 i no exigeix als concursants cap percentatge en concret dels ingressos o beneficis, sinó que deixa a la seva decisió aquest aspecte del projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada