Un començament amb nervis llasta les andorranes en el primer partit de l’Europeu C sub-16 de bàsquet

La selecció femenina sub-16 ha debutat aquest dimarts a l’Europeu C amb derrota, 55 a 38, contra Geòrgia, a priori la gran favorita del torneig. Ha estat un partit amb gust agredolç. Un primer quart nefast ha estat un llast massa pesat per les andorranes. Les d’Alfons Casal s’han sabut refer, superant Geòrgia en el parcial dels tres darrers quarts.

Andorra debutava a l’Europeu C contra Geòrgia. Només el nom del rival ja impressionava. Això les podria haver passat factura a l’inici. També el fet que per les georgianes ja era el segon partit a la competició.

Tot plegat s’ha traduït amb un impactant parcial de 25 a 2 per les georgianes. En aquell punt Andorra ha fet un parcial de 0 a 8 i a partir d’allà tot ha canviat. Andorra s’ha adjudicat el segon parcial fruit de la velocitat i sobretot la defensa intensa.

En el tercer parcial Geòrgia ha mogut fitxa superant de nou les tricolors que han seguit competint. En el darrer parcial nou canvi de defensa des de la banqueta andorrana i de nou les tricolors superant amb claredat les rivals.

El partit ha acabat 55 a 38. Des del 25 a 2 de l’equador del segon quart Andorra ha superat el seu rival per un parcial de 30 a 36.

L’entrenador andorrà, Alfons Casal, assegura que “és el camí que hem de seguir”, amb un primer quart per oblidar que s’ha perdut 2 a 20 pels “nervis del debut”.

El cap de Govern al costat de la ministra d’Esports han volgut donar suport a les jugadores al final del partit. Demà, a les sis de la tarda, no es pot perdonar contra Gibraltar.