El  proppassat 7 de juny de 2017, un funcionari del Cos de Policia d’Andorra es va graduar als Estats Units en la promoció 268 de l’Acadèmia Nacional de l’FBI (Federal Bureau of Investigation). La promoció comptava amb 228 comandaments policials i militars nord-americans i 24 comandaments d’arreu del món.

L’Acadèmia Nacional de l’FBI és una escola professional d’estudi per a líders policíacs nord-americans i internacionals, que serveix per a millorar l’administració de la justícia dins dels departaments de Policia i de les agències nacionals i de l’exterior, així com l’alçament dels estàndards policíacs, del coneixement, i de la cooperació mundial. La seva missió consisteix en donar suport, promoure, i accentuar el desenvolupament personal i professional dels comandaments policíacs preparant-los a enfrontar nous reptes, complexes, dinàmics i contemporanis a traves de tècniques innovadores, facilitant l’excel·lència en educació i recerca, i forjar contactes arreu del món.

En haver superat amb èxit la formació, el comandament policial andorrà va rebre el Diploma de Graduat per l’Acadèmia Nacional de l’FBI, de mans del Director en funcions FBI – Andrew McCabe – en una cerimònia oficial, que va comptar amb la presència d’alts comandaments de l’FBI i d’altres organismes policíacs i militars, així com representacions diplomàtiques de diferents països participants.

L’Acadèmia Nacional de l’FBI consisteix en una formació de 10 setmanes durant les quals s’estudien, entre altres, les més recents tècniques en matèria d’investigació criminal, lideratge, psicologia, tècniques avançades de comunicació, intel·ligència policial, anàlisis criminal i educació física.

D’ençà la creació de l’Acadèmia Nacional, s’han graduat 50.141 comandaments dels Estats Units i d’arreu del món permetent, així, l’establiment d’una de les més importants xarxes per a la cooperació policial.

La formació continua i la cooperació constitueixen eixos claus per a garantir la lluita contra el crim organitzat transnacional i el terrorisme principals amenaces de les nostres societats modernes.

Servei de Policia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada