Al voltant d’un centenar de russos han celebrat, aquest diumenge, el Cap d’Any ortodox, que tindrà lloc el proper 14 de gener. Des de l’Associació Casa Rússia, la seva presidenta, Olga Kuznestova, ha explicat que ja fa cinc anys que fan aquesta celebració al país ‘per conservar les nostres tradicions’. Així, a més d’un pica pica, la celebració ha comptat amb diverses representacions, dirigides sobretot als més petits, de balls i contes tradicionals russos.

A Rússia se celebra el Cap d’Any el dia 1 de gener i també el dia 14 de gener, el del calendari julià. Tot i que el dia 1 de gener és la data més festiva, el dia 14 també és una data assenyalada en què sobretot fan celebració familiar, segons ha explicat el president de l’associació cultural russa de Tarragona, Antonio Rodríguez, que ha donat suport a l’organització de la festa.

Amb la voluntat que aquestes tradicions no es perdin i de transmetre sobretot als petits els costums russos, des de l’Associació Casa Rússia s’ha organitzat, per cinquè any, una festa a la sala de la Closeta de la Massana. Allà, desenes de famílies s’han reunit per celebrar conjuntament el Cap d’Any amb espectacles de ball, un pica pica, i la representació de contes tradicionals russos.

Olga Kuzbestova ha explicat que des de l’associació s’intenta transmetre als més petits els costums i tradicions russes perquè no es perdin. Així, en aquesta ocasió s’ha comptat amb un intercanvi cultural amb l’associació russa de Tarragona, que ha ofert un espectacle de teatre. El seu president, Antonio Rodríguez ha remarcat la importància d’aquestes associacions perquè ‘sinó a la tercera generació es perden els orígens’, i així ha parlat de la necessitat de recordar els costums i la llengua.

Segons ha informat Kuzbestova, actualment ha Andorra la comunitat russa és d’unes 300 persones, i l’associació compta amb uns 60 socis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada