La  Jove Orquestra Nacional de Cambra (Jonca) ha realitzat per segon any consecutiu el concert Jonca Bàsic, sota el títol “ Joves da Camera”, al vestíbul del Consell General. Un centenar de persones han assistit al concert d’aquest dissabte a la tarda dirigit pel tutor de l’ONCA, Jordi Coll, i han gaudit d’un repertori que ha passat de Frank Bridge a altres músics reconeguts com: Beethoven, Mozart o Bach. El director del concert, Jordi Coll, ha destacat que “és un concert molt amè pels assistents perquè són peces molt curtes i crec que els nois poden aprendre molt d’aquest tipus de concerts”.

El vestíbul del Consell General ha estat l’escenari aquest dissabte a la tarda, del segon concert consecutiu de la Jonca Bàsic, titulat “Joves da Camera”. Un programa de la Jove Orquestra Nacional de Cambra (Jonca) perquè els músics del país comencin a donar els seus primers passos.

Un centenar de persones han assistit al concert de la formació, que en aquesta ocasió ha comptat amb la participació de 9 joves músics del país. Un duo de flauta i piano, un trio de viola, violoncel i piano, un duo de violoncel i piano i un quartet compost de flauta, han estat les diferents formacions que han intervingut al llarg del concert.

Aquesta ha estat la primera experiència per Àlex Alcón, Emma Juan i Eloi Pérez. D’altres com, Jordi Albelda, Lluís Andrés, Sara Farran, Carmen Mascarell, Olga Palou o Esteve Ticó, ja van participar anteriorment en aquest nou format de la Jonca. Malgrat les cares noves, Coll ha explicat que “ estic molt satisfet pel treball dels nois i noies perquè han vingut amb moltes ganes i motivats, a més, hem preparat un programa molt intens i han treballat molt bé”.

El director del concert i tutor de l’ONCA, Jordi Coll, ha destacat que “crec que és un concert molt amè pels assistents perquè són peces molt curtes i crec que els nois poden aprendre molt d’aquest tipus de concerts”. A més, Coll també ha recalcat que “la funció didàctica sempre ha estat molt present en aquest tipus de concert, ja que els nois poden veure peces de Bach, Mozart, Beethoven i altres músics de renom”.

El repertori del concert ha combinat diferents estils musicals amb variacions breus de diferents músics com ara Frank Bridge, Arthur B.Burnand, Antonín Dvorák o Maria Theresia von Paradis. L’actuació també ha comptat amb un moment especial, quan els músics han interpretat les variacions sobre el popular tema ‘Happy Birthday’ de Peter Heidrich i ho han fet amb diferents estils que han combinat la música de Bach, Mozart, Beethoven i altres composicions com el tango, el jazz o la polca, en un final de concert molt celebret pels assistents.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada