Un centenar de persones es concentren a la Seu per expressar el rebuig a la sentència de La Manada

Un centenar de persones s’ha concentrat aquest dijous a la plaça dels Oms de la Seu d’Urgell per expressar el seu rebuig a la sentència de La Manada. La mobilització, convocada pel Col·lectiu de Dones Femenistes de l’Alt Urgell, es va presentar sota el lema “Digueu el que digueu, no és un abús, és una violació en grup!”.

En un manifest els convocants van fer palesa la indignació per la sentència de l’Audiència de Navarra que condemna els cinc homes del cas de La Manada a 9 anys de presó per abús sexual d’una noia de 19 anys durant els Sanfermines del 2016. “Ens bull la sang”, es va llegir, explicant que no s’entèn que no hi hagi delictes d’agressió sexual i contra la intimitat en una situació com la que es va viure, de 5 contra 1. “Si no et resisteixes activament i t’arrisques a perdre la vida, no hi ha violació”, se subratlla. 

En la concentració es va instar a “combatre aquest món al revés, on la violència és cantar, tuitejar o obrir peatges, i no forçar una noia dins d’un portal mentre els agressors ho filmen, se’n riuen i ho comparteixen amb els amics”. El manifest es va tancar qualificant la sentència de “masclista” per a la qual cal “una resposta feminista”. I es va concloure: “No dubteu que la impotència, tristesa i frustació que sentim avui, demà serà l’energia per lluitar contra la justícia patriarcal; és una guerra i ni ens callarem, ni ens sotmetrem”.

Les mobilitzacions d’indignació i oposició a la sentència feta pública el migdia d’aquest dijous es van repetir arreu de Catalunya i de l’Estat