Més d’un centenar de gossos competeixen aquest diumenge en el primer concurs de bellesa canina organitzat a Andorra. L’organització s’ha mostrat satisfeta per la resposta obtinguda, valorant que la participació de més de 100 cans és una ‘xifra bastant interessant’. La presidenta de l’Associació Cinòfila del Principat d’Andorra, Ana Jagtiana, ha valorat també ‘el suport que estem rebent de gent que competeix en mundials i europeus’.

Gossos campions d’Espanya, d’Europa i del món han participat aquest diumenge al primer concurs de bellesa canina organitzat a Andorra. El suport rebut pels seus propietaris significa ‘tot un honor’ per a l’Associació Cinòfila del Principat d’Andorra, segons ha manifestat la seva presidenta, Ana Jagtiani.

En total són més d’un centenar de gossos els que han pres part al concurs, una xifra dins les expectatives de l’organització, i ‘bastant interessant’ tenint en compte que és el primer concurs que organitza l’ACPA.

El primer que valora el jurat és l’estat de salut i que l’animal estigui ben cuidat. ‘Aquestes coses es tenen molt en compte perquè és un dels objectius’, ha afirmat Jagtiani. I després es puntua que s’acostin el més possible a l’estàndard de cada raça, i aquells amb les millors aptituds i caràcter passen a la final.

Els gossos primer competeixen dins la seva pròpia raça i després amb d’altres dins un grup. Hi ha deu grups i els tres millors exemplars de cadascun d’ells passa a la final i ja rep un premi. A la final, al ‘best in show’, s’escull el ‘millor gos’ o el ‘gos perfecte’, per dir-ne d’alguna manera.

També reben premi el millor baby, el millor cadell, el millor exemplar jove, el millor adult i el millor veterà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada