Un centenar d’alumnes de la Seu participen en el projecte d’acompanyament educatiu

Més de 100 alumnes dels diferents centres educatius de la Seu d’Urgell i Castellciutat participen en aquest curs escolar 2014-2015 en la tercera edició del projecte d’acompanyament educatiu. La novetat d’aquest curs és que el projecte s’ha estès als alumnes d’educació secundària.

Aquest projecte ho fan possible els prop de 70 voluntaris que fan de monitors d’aquests nens i joves que assisteixen en aquesta activitat d’estudi assistit. Enguany destaca l’augment de joves voluntaris que hi col·laboren i que se sumen als mestres jubilats o estudiants en pràctiques i persones que presten el seu temps lliure per esdevenir el referent de l’alumnat en el seu procés d’aprenentatge.

Aquests monitors acompanyen l’alumnat per tal de reforçar els seus hàbits escolars i que puguin desenvolupar tècniques d’estudi, així com facilitar que aquests nens i nenes s’integrin en el grup tot afavorint les estratègies de col·laboració mútua en la resolució de les tasques escolars, entre d’altres objectius que engloba aquest projecte.

Els alumnes porten a terme aquesta activitat a la tarda, just després de la finalització de les classes en el seu respectiu centre educatiu.

Projecte acompanyament educatiu

El projecte d’acompanyament educatiu s’emmarca dins del Pla Educatiu d’Entorn, impulsat per l’Ajuntament urgellenc, els Serveis Educatius de l’Alt Urgell-Cerdanya del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya juntament amb Càritas d’Urgell i La Seu Solidària.

Recordem que l’objectiu principal d’aquest projecte és afavorir l’èxit educatiu de tot l’alumnat, i alhora vetllar per la igualtat d’oportunitats de tots els nens i nenes de la ciutat. El projecte té com a finalitat que l’alumnat pugui gaudir d’unes condicions que els ajudin al seguiment del currículum escolar, a adquirir hàbits d’organització i d’estudi, a planificar el treball escolar i a aprofitar totes les oportunitats que tenen al voltant en el desenvolupament del seu procés de creixement personal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.