cabellEl 95% de les dones i el 81% dels homes reconeix que un cabell en bon estat els ajuda a tenir bona autoestima i a estar més segurs d’ells mateixos, segons un estudi realitzat a Espanya per Nioxin, signatura professional de Procter&Gamble (P&G) experta en cabell debilitat. Més enllà de les característiques genètiques com ara el color o la forma, la veritat és que el nostre cabell influeix en el nostre estat d’ànim, sent un factor determinant a l’hora de mostrar confiança i seguretat en un mateix.

Tant homes com dones afirmen que el cabell és un dels factors fonamentals per veure bé i sentir-se a gust amb si mateixos enfront d’altres aspectes, afirmació realitzada pel 83% de les dones. El 79% dels homes inclouen el cabell juntament amb la roba com un factor imprescindible per veures bé. A més, per a tots dos l’ideal de cabell és que sigui fort i abundant, segons assegura el 92% de les dones i el 80% dels homes.

No obstant això, més del 50% de la població mundial té el cabell debilitat, i segons un estudi realitzat a Espanya per Nioxin, marca exclusivament dedicada a combatre el debilitament del cabell, 2 de cada 3 persones no ho detecten.

 

Influeix en les nostres relacions socials

El 50% dels homes enquestats reconeix haver arribat a anul·lar una cita per no sentir-se bé amb el seu cabell en aquest moment. I el 94% de les dones afirma sentir-se menys segura quan el seu cabell no es troba en les condicions adequades. Això reafirma la teoria que les persones que no se senten bé amb el seu cabell tendeixen a resoldre amb menys èxit situacions quotidianes i importants que afecten al terreny personal i al social, com una entrevista de treball o una cita romàntica. Així opina la psicòloga clínica Paloma Tapia: “El cabell és un element fonamental dins de la comunicació no verbal. Si el nostre cabell està sa ens sentirem més segurs, mentre que si ho sentim feble i no té força, estarem més pendents de com ens sentim nosaltres que de com ens relacionem amb els altres”.

Miguel Gil, estilista de X Perruquers i expert de Nioxin, recalca la importància d’acudir al saló perquè l’estilista analitzi i diagnostiqui les necessitats específiques de cada persona i si té problemes capil·lars: “Per a nosaltres és fàcil detectar gràcies a la nostra experiència i a les eines que fem servir com micro-càmeres, però els símptomes més evidents perquè un mateix es pugui donar compte són l’excés de caiguda, percebre el pèl més fi, la picor, la descamació o la pèrdua de brillantor, entre altres factors. L’ideal, en el cas de notar algun d’aquests símptomes és acudir al saló perquè ens facin un diagnòstic i posar més aviat possible el tractament adequat “. En cas que el cabell presenti problemes importants, es fa imprescindible la consulta amb el dermatòleg, el metge especialista en el diagnòstic i tractament de la pell i el cabell.

Per Belleza Activa / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada