El Bus del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha iniciat aquest darrer dimarts 21 de juny la temporada d’estiu per sisè any consecutiu. Aquest servei especial de bus, dissenyat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, facilita l’accés amb transport públic al Parc als visitants i excursionistes durant els mesos d’estiu, fins al 30 de setembre, quan es registra un volum més elevat de mobilitat en aquesta àrea.
 
La línia connecta Espot (Pallars Sobirà),  Boí (Alta Ribagorça) i diversos municipis de la Val d’Aran, en un recorregut semicircular  envoltant el Parc, per enllaçar amb el servei de taxi que accedeix a l’interior del mateix. Oferirà quatre expedicions diàries, dues d’anada i dues de tornada. Dos d’aquests serveis arribaran fins al municipi de Sort, un d’anada i un de tornada.
 
Preu a partir d’1,70 euros
 
El preu varia segons el recorregut, des d’1,70 euros fins als 11,90 euros. Els viatgers poden gaudir de diverses bonificacions, com un descompte del 50% per als bitllets d’anada i tornada, i un abonament de dia sense límit de viatges a un preu de 8,50 euros.
 
La línia, que funciona des del 2010, es va consolidant any rere any. Així, el 2015 va registrar un total de 3.782  viatgers, un 5% més que el 2014, en què es van comptabilitzar 3.595 usuaris (12% més que el 2013).  I és que a més de servir de connexió amb transport públic amb el Parc, la línia també millora la comunicació per carretera entre diversos municipis de la zona.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada