Un BC Andorra vestit d’ACB, s’imposa al potent Valladolid 94 a 70 en un partit molt disputat i amb un marcador que enganya

Imatge del BC Andorra-Valladolid Baloncesto
Imatge del BC Andorra-Valladolid Baloncesto. Foto: Sergi Cano a Twitter

Vibrant, competit, emocionant… Aquests són adjectius que fotografien l’extraordinari partit que s’ha vist aquest dissabte al pavelló del Govern. El BC Andorra s’enfrontava a un conjunt confeccionat també per a pujar a l’ACB, el Valladolid. Encara que els castellans no han anat mai per davant del lluminós, no ha estat fins als darrers sospirs de l’encontre que els del Principat s’han distanciat del rival amb un dilatat 94 a 70. Són 24 punts de diferència que no reflecteixen el que s’ha viscut damunt del parquet. Amb aquest triomf de mèrit, els andorrans segueixen liderant la LEB Or, tenint enganxat al Palència just a sota amb les mateixes victòries (11) i derrotes (1).

El relat del partit
Era una evidència que la visita del Valladolid exigiria al BC Andorra a posar-hi tots els sentits. Només començar el primer quart, aquest extrem s’ha confirmat. Encara que els de Natxo Lezcano han aconseguit un avantatge de 8 punts, els visitants s’han activat d’immediat. El primer quart finalitzava amb una jugada polèmica. Els andorrans havien anat sempre per davant en el marcador, de forma més o menys àmplia. Quan semblava que aquest període acabaria amb un 18 a 15 per als del Principat, el Valladolid, ja sense temps, ha intentat un triple des del mig de la pista. A la repetició per televisió s’ha vist que la pilota sortia de la mà del jugador castellà quan el tauler ja era en vermell. Els àrbitres, després d’un breu conclave entre ells, han donat per bo el llançament i, d’aquesta manera, el primer quart finalitzava de forma injusta amb un empat a 18.

A la dreta, el jugador del Valladolid amb la pilota a les mans i el tauler en vermell

El segon quart no feia pinta de canviar de guió pel que fa a la igualtat del matx. El Valladolid Baloncesto s’exhibia com un conjunt molt físic, sobretot, sota cistella. En ocasions, els rebots han estat un mal son per als andorrans. De la seva banda, els tricolors es mantenien vius amb un Dee inspirat en triples. Amb l’intercanvi de “cops” el BC Andorra ha pogut arribar al descans amb un +7, 41 a 34.

El tercer quart ha començat espectacular. De fet, el partit d’aquest dissabte, semblava d’ACB amb un nivell altíssim. En aquest període, el BC Andorra ha tingut un primer parcial de +10 (44-34), però al Valladolid l’ha eixugat ben ràpid. Els del Principat hi tornaven per, en aquest cas, distanciar-se fins a 15 punts de diferència. Lluny de semblar que els locals ja se n’anaven, han replicat els castellans per a tornar a ajustar el marcador. La dinàmica en aquest tercer quart ha estat de bojos. Després que el Valladolid retallés els 15 punts per a deixar-los, només, a 9 de diferència per als andorrans, ràpidament el BC Andorra s’ha posat les piles i finalitzava el tercer període de l’encontre amb un bon +14, 68 a 54.

Tot s’havia de decidir en el darrer quart, com era previsible. Ambdues formacions seguien fent de les seves. L’Andorra intentant distanciar-se. Ho feia amb un 75 a 61 (+14). Però, el Valladolid no es donava per vençut i retallava: 75 a 66 (+9). Ha estat més o menys en aquest moment quan els tricolors, sabedors del molt que hi havia en joc, han posat una marxa més que ha descol·locat als visitants. Començava el festival anotador que, a banda de la pròpia victòria, és important de cara al final del campionat per al coeficient de punts entre equips. Han estat uns darrers 3 minuts d’afusellar el cèrcol del contrincant de tal manera que amb la botzina final s’arribava a un cridaner 94 a 70 (+24).

Avui tot l’equip ha estat molt seriós i amb una intensitat memorable des del primer a l’últim minut. Tot i això, no seria just deixar de destacar a un brillar Johnny Dee amb una valoració de 30, amb 7 de 9 triples i amb un total de 31 punts. Ha estat un estilet que ha castigat al Valladolid Baloncesto que perdrà molt pocs partits més a la LEB Or. I, mentre, El BC Andorra segueix comandant la lliga “vestit” d’ACB. Que segueixi la ratxa!