Un  ramader de Vilamòs, a la Val d’Aran, ha denunciat un atac d’ós a un poltre de la seva explotació. Els fets han passat aquesta nit de dilluns, al voltant de les dotze. Els tècnics han corroborat la mort de l’animal i han constatat que l’autor de l’atac ha estat el plantígrad Goiat.

El seguiment GPS d’aquest mascle, alliberat fa gairebé un any, ha fixat amb exactitud la presència de l’ós en el punt on s’ha produït la mort del poltre. Destaca que les localitzacions de les darreres setmanes mostren grans desplaçaments de Goiat cap a França i cap al Pallars Sobirà, que podrien estar justificats per la recerca de femelles en zel. El mascle sembla que hauria estabilitzat a les valls centrals de l’Aran els seus moviments.

Goiat va ser alliberat al Pallars en el marc del programa Piroslife el mes de juny del 2016, malgrat que els ramaders de l’Aran i d’altres punts del Pirineu havien expressat públicament a la Generalitat el rebuig a noves introduccions d’óssos, a causa de l’augment d’atacs mortals o greus contra bestiar viu.

Text: Ràdio Seu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada