Un Apple II i un Walkman: objectes prehistòrics

walkman

La diferència entre les noves tecnologies d’avui i les de fa quaranta anys, és sens dubte, la possibilitat d’interacció que les contemporànies permeten i el seu maneig intuïtiu.

Això és el que demostra clarament un vídeo publicat per Youtube al seu canal The FineBros, en el qual veiem a un grup de nens nascuts després de l’any 2000, utilitzant un ordinador Apple II i un Walkman. El primer va ser llançat el 1977 mentre que el segon va aparèixer en els mercats l’any 1979.

Resulta interessant veure la reacció dels nens i les seves conclusions. En el primer dels casos el PC de la companyia de la poma, els nens, es queden totalment aclaparats quan els expliquen com s’encén aquest artefacte que ells consideren enorme. Res de botons intuïtius, en molts casos, els nostres primers ordinadors amagaven el botó d’arrencada en llocs inversemblants i allunyats de la vista de l’usuari. No obstant això, el que no entenen per res als petits és per què aquest ordinador no té un sistema operatiu fàcil d’usar i basat en un escriptori amb les diferents eines. En descobrir que han d’escriure les ordres mitjançant el teclat, els nens premen conceptes com “juga” o “fes alguna cosa” sense obtenir l’èxit desitjat. L’experiència arriba al punt àlgid  quan es mostra als nens disquets; la incomprensió és llavors total.

En el cas del Walkman el complicat era encertar a introduir el casset al dispositiu i tot en ell els semblava una broma comparada amb el sistema MP3.

La veritat és que en altres casos s’ha descobert a nens d’escassos anys que davant d’un televisor reaccionen com si allà la pantalla fora tàctil. Una cosa queda clar i és que aquesta és la veritable generació digital.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció