La setmana passada, del 15 al 18 d’octubre, va tenir lloc a Santiago de Xile la 88a sessió de l’Assemblea General de l’Organització Internacional de Policia Criminal (Interpol) amb la participació de 900 delegats governamentals i 162 Governs. Durant l’Assemblea es van aprovar diverses resolucions per donar suport a les futures activitats de l’Organització.

El Secretari General, Jürgen Stock, ha estat reelegit per un segon mandat. A més, l’Assemblea General va elegir quatre nous membres al Comitè Executiu. Un d’ells va ser el funcionari de Policia andorrà Robert Guirao, elegit com a membre del Comitè Executiu en qualitat de Delegat d’Europa. El resultat de les votacions va ser per majoria de la sala amb el suport de més del 95% dels votants. Els altres elegits van ser la Coronel Sarka Havrankova, de la República Txeca, el Director General de la PDI Héctor Espinosa, de Xile, i el General de Brigada Khaled Jameel Al Matareyeen, de Jordània.

El Comitè Executiu és l’òrgan regidor encarregat de supervisar l’execució de les decisions de l’Assemblea General i l’administració i el treball de la Secretaria General. Es reuneix tres vegades l’any i estableix la direcció i les polítiques de l’Organització. Els membres del comitè es troben al més alt nivell dels serveis policials dels seus propis països i aporten els seus amplis coneixements i anys d’experiència per assessorar i guiar a la Secretaria General.

La cooperació policial internacional sempre ha estat clau per a la seguretat nacional del Principat d’Andorra, i des de la creació de l’Oficina Central Nacional d’Interpol Andorra, el 1987, el seu treball dins del Cos de la Policia d’Andorra ha jugat un paper cabdal en la cooperació internacional amb totes les Policies del món. Després de gairebé 30 anys de l’adhesió del Principat d’Andorra a l’Interpol, és la primera vegada que Andorra forma part del Comitè Executiu.