empreses-interne

Segons l’enquesta realitzada per la Cambra, la majoria d’empreses utilitzen Internet en el desenvolupament de l’activitat empresarial.

L’ús d’Internet ha esdevingut del tot necessari i un element clau per a les empreses com a eina important de competitivitat, de creixement i de gestió dels negocis.

Concretament, el 92,4% de les empreses enquestades han indicat que tenen connexió a Internet. A més, l’ús del correu electrònic està estès en la totalitat d’aquestes empreses.

Per dimensió de les empreses, les de més de 10 treballadors estan totes connectades a Internet, mentre que les empreses que tenen d’1 a 5 treballadors ho estan en un 89%. El 48,4% del total d’empreses disposa de lloc/pàgina web. A les empreses de més de 25 empleats aquest percentatge arriba al 83%.

Aproximadament 4 de cada 10 empreses han utilitzat durant l’any 2013 les xarxes socials en l’àmbit laboral. Segons la grandària de l’empresa, les empreses més grans són les que més presència tenen en les xarxes socials (entre les empreses de més de 25 empleats gairebé 3 de cada 4 empreses les utilitzen).

Ara bé, cal remarcar que les empreses més petites també aposten de manera decidida per ser a les xarxes socials. En concret, el 39% de les empreses de menys de 5 treballadors hi són presents, i a més, entre aquestes empreses de menor dimensió, les xarxes socials ja són tan utilitzades com el mitjà web per desenvolupar-se professionalment. En termes globals, la computació en núvol (Cloud computing) ha estat utilitzada pel 10,8% de les empreses.

Considerant només les empreses de més de 25 treballadors aquest percentatge augmenta fins al 29%, i en canvi, a les més petites no arriba al 10%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada